Muslim Hip Hop

Ketika saya teringin nak mendengar lagu maka saya cuba ke muat turun.my.satu web yg memberi lagu mp3 percuma.macam2 lagu di sini yg boleh di muat turun (amaran!!jgn membeli barangan cetak rompak) setelah muat turun lagu Hafiz jaura AF7,saya ronda2 di blogroll, kemudia terjumpa 1 lagi blog muat turun lagu2 nasyid dari seluruh dunia..disini.

Saya tertarik dengan 1 group dari US, NATIVE DEEN. Group hmuslim Hip Hop..saya benar2 tertarik medengar lagu2 nya..rupanya banyak lagi group2 muslim Hip Hop di US..di Negara saya ii ada ker? kalau ada mungkin saya tidak tahu keujudan nya..

NATIVE DEEN — Small Deeds

NATIVE DEEN — Stand Alone

THE BAND
The story of Native Deen is an inspiring one that began with three Muslim youth possessing unique talents and a passion to spread the uplifting message of Islam.  Originally solo artists and active participants of their communities searching for creative ways to educate and inspire Muslim youth, today Native Deen has become a fusion of Hip-hop and R&B flavors, thrilling fans with their eclectic and unique combinations of lyrics, rhythms and sounds. The trio made up of Joshua Salaam, Abdul-Malik Ahmad and Naeem Muhammad came together in 2000 and has embarked upon a professional career in the music industry together in order to highlight issues confronting Muslims living in America.

These three young African-American men who were raised as Muslims in America have emerged as one of the leading Islamic Nasheed groups and have inspired an international fan base. Drawing their own inspiration from the message of Islam, Native Deen’s music calls listeners to keep the faith, to live better lives, and to NOT succumb to the pressures and temptations of modern society.

Native Deen uses only percussion instruments, inline with the majority Muslim opinion on the use of musical instruments. This has not hindered the group’s musical creativity but has resulted in evocative audio efforts that have resulted in sounds that are a fusion of street rap, Hip-hop & R&B. The music of Native Deen resonates with fans all over the world. Their music and positive message have been embraced by people of all ages and backgrounds, from Islamic clerics to non-Muslims.

The group has played to rave reviews throughout North America as well as Europe, Africa, the Middle East, and Asia.  Together, they have played some of the world’s most distinguished auditoriums and performed alongside artists such as Yusuf Islam (formerly Cat Stevens), Sami Yusuf, Zain Bhika, Raihan, Dawud Wharnsby, Seven8Six, Outlandish and much more.  Native Deen has performed in over 60 cities around the world inspiring Muslims and non-Muslims alike and are ranked as one of the Top Five bands in its genre on MySpace. Native Deen’s music has provided a cultural bridge by presenting Islam in a positive light to Western audiences and promoting tolerance in Muslim countries by demonstrating that there are devout, practicing Muslims in Western countries.  In 2006 the group won the Mahabba Award in Dubai at an Artists’ event showcasing musicians, artists and filmmakers inspired to spread Islam through their art.  Now with their second album out, the trio has reached a new height in their career.

Libang-Libu

Libang-libu=resah gelisah dalam bahasa Perak.

Ia aku sekarang libang libu tapi tidak kronik. Menguji kesabaran dan ketahanan melawan perasaan…

2 pilihan yg terpaksa di lakukan demi mengelak kerugian…Tutup atau terus kan…..

Bacaan Jika Sebak Dada dan Menghadapi Resah Gelisah

Ertinya: Bukankah kami(Allah) telah melapangkan dadamu(ya Muhammad), Dan
telah kami ringankan bebanmu yang berat, Yang memberati punggungmu, Dan
Kami tinggikan(muliakan) namamu, Maka sesungguhnya di samping kesukaran ada
kemudahan, Sesungguhnya di samping kesukaran ada kemudahan, Apabila engkau
telah selesai (mengerjakan satu pekerjaan), maka bersusah payahlah (mengerjakan
yang lain), Dan kepada Tuhanmu, berharaplah.

* Caranya:

  • Dibaca dengan meletakkan tapak tangan kanan di dada sebelah kiri dan ditekan

Kemudian dibaca surah Al-Insyirah 3 kali dan mohonlah supaya dilapangkan
dada

(sumber: http://syifadoaku.blogspot.com/

Apa Nak Jadi NEGERI KU-PERAK

Assalamualaikum

Apa nak jadi!!! sedih nya seharian tengok TV menayang perbalahan,demonstrasi budus rakyat Perak…gara-gara pemecatan Dr Nizar bekas MB Perak.
Benci aku nengok gambor atas tu tawww…cuba kira berapa org melayu berkopiah yang dok dlm gamabr tu…semua melayu kann kan kan,kalau dah melayu tentu mereka(dah pasti)Islam,kan kan kan…tetapi kenapa bersikap begitu..tengok ada lak sorang pompuan bejubah merah nak menyelit dok tahan keter…(nak joint sekali atau pun laki dia ada kat situ kut…ajak balik makan…hik hik hik) come on la..wahai bangsa ku!!! kalau la marah sekali pun jangan la bertindak budus…guna la akal fikiran..bukan ini cara nya membantah…SEDIH
Bangsa lain(pemimpin tutttt) dok perhati bertepuk tgn dalam hati melihat kebodohan kome…grrrrrrrrrrrrr.Depa kasi cadangan kome yg dok dalam lokap…RASAKAN….

Aku pun rasa terkilan gak Nizar tu di pecat tapi Tuanku Sultan orang nya bijak …ada tujuan ada sebab Nizar di pecat dan lantik Dr zambri….

Selagi Nizar dia atas dia cuma macam boneka oleh pihak2 tertentu..siapa ekk???

Harapan aku biarlah MB baru ni akan mempertahankan bangsa Melayu dan Agama Islam, Aminn :head_22:

post signature

ISRAEL LAKNAT

” YA ALLAH.. SEBAGAIMANA ENGKAU PERNAH MENGHANTAR BURUNG-BURUNG ABA-BIL UTK MENGHANCURKAN TENTERA BERGAJAH MUSYRIKIN, MAKA KAMI MEMOHON KEPADAMU YA ALLAH..TURUNKAN LAGI AZAB YANG SEBEGITU KEPADA REJIM ZIONIS YANG BEGITU GAH MENYEKSA SAUDARA-SAUDARA KAMI DI PALESTIN.. HANCURKAN YAHUDI2 INI DENGAN BALA DARIMU YANG SEDAHSYAT-DAHSYATNYA! AMIN!!!!!”

Ye……………..sememang nya Israel/Yahudi adalah laknat dan sehina2 bangsa di muki bumi Allah ini.Tiada bangsa yg sehina mereka dan tiada yg hina selain mereka.Peperangan mereka lakukan seolah menunjuk bertapa hebat nya mereka tetapi sesungguhnya mereka takut dengan bayangan sendiri…Moga mereka musnah dan akan tiba masa nya nanti mereka pasti hancur..Itu sudah PASTI

Ini aku copy dari forum anjung indah…email dari seorng sahabat Palestin kepada kawan intan.(sori intan aku copy paste)

Wesam, the USM Fellowship student, e-mailed me today. i will share this with the world, the least i could do..

On Tue, Jan 13, 2009 at 9:57 AM, Wesam wrote:

Dear Hani

Salam

I hope that you are fine.

I would like to let you know that my sister passed away in Gaza, yesterday.

she was injured before two day where she has been shoot while she is in kitchen.

May Allah SWT send her to paradaise inshllah.

Best Regards

Amat kasihan kan

dan korang boleh vote kat sini….marila kita sama2 vote sekarang ini % Israel jahanam itu telah mendahului…

http://www.israel-vs-palestine.com/gz/?home…KLIK

post signature