Sup Tulang versi Pressure Cooker

Satu hari saya jalan2 blog masak2 dan pakar2 memasak..sekali singgah bertandang ke blog 1001 resepi. enri beliau memasak sup tulang mengunakan pressure cooker..nampak menarik dan lepas tu tepuk dahi sya sebab sy pun ada pressure cooker juga brand NOXXA dari Amway…apa lagi, tgh ahri tadi seisi memasak gunakan periuk ini, biasa nya saya guna pressure cooker ni bila masak nasi minyak/tomato, bubur kacang..belum pernah buat sup tulang..kali ni nak try la pulak

DSC_3852

menumis…**NOXXA pressure cooker ni pun boleh goreng bihun dan goreng ayam, bakar ayam, bakar kek,masak pulut dan macam2 lagii

DSC_3853
setelah bawang kekuningan, masuk kan tulang, kentang,saleri dan lobak kedalam. Jgn risau khasiat sayuran seperti kentang dan lobak tidak akan hilang yer dan ini salah satu kebaikan menggunakan periuk ini


sup tulang Dan hasil nya selepas 30 mminit…daging elok masak dan lekang dari tulang, kentang dan lobak tidak hancur…sila menjamu mata yer..

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif