Drama Adaptasi novel 7 Hari Mencintaiku

5 tahun lalu, saya pernah buat review novel ni di SINI . Masa tu panjang juga saya menulis. Rindu nak bagi review novel macam dulu2. Sekarang dah jarang baca buku, buku yang di beli pun ada yang masih belum di baca

Bila drama adaptasi dari novel ini ke udara, tiba-tiba teringat balik jalan cerita dari novel ini. Ini adalah karya hebat dari penulis, kenapa saya kata hebat? sebab seusai selesai membaca air mata saya x kering,saya menangis tersedu dan bengkak mata. Jiwa saya meresap dalam naskah berhantu ini. Saya seolah ada dalam cerita ni, seolah saya halimunan dlm kehidupan Mia dan khuzairi,saya seolah memerhati dan tengelam bersama baris2 cerita,seolah saya dah masuk ke dalam ‘BLACK HOLE’….betul-betul menghayati.

Apabila menonton….maaf saya gagal menghayati drama ini, saya gagal melihat suasana seperti dalam naskah Siti Rosmizah ini….saya gagal membenci dan simpati siti Saleha, saya gagal juga meluat dengan Liza Abdulah dan yang pasti saya gagal melihat kebaikan, romantik dan kematangan Syukri Yahya….Maaf untuk pengarah dan pelakon drama ini. Walaupun adengan Buntat mati, saya menangis tapi tiada sendu…bila Siti Saleha merayu untuk bertemu dengan Alisa, saya tiada perasaan….tak sama dan tak akan sama seperti tangisan saya ketika membaca….kenapa ye?
Mungkin saya bukan pengemar drama melayu…ye…saya jarang menonton drama melayu kecuali sipnopsis nya menarik hati….

Tinggal beberapa episode sahaja lagi drama ini di TV3…sehingga kini belum benar2 rasa teruja….

sekian…

Leave a Reply

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

[+] kaskus emoticons nartzco

http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
http://www.ainalhanisda.com/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif